Cauta in 21.052 retete
Ingrediente: 200 g unt sau margarina; 200 g faina; 50 g (2 linguri) zahar pudra; vanilie; 1 praf de copt; 3 galbenusuri batute spuma cu 120 g (4 linguri) zahar; 3 albusuri batute spuma; 15 nuci taiate; marmelada sau gem. Mod de preparare: 1. Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusurile si praful de copt. 2. Se framanta aluatul si se introduce la frigider o jumatate de ora. 3. Albusurile batute spuma se amesteca cu nucile taiate. 4. Din aluatul gata preparat, se taie o bucata si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se bat bine ca la bezea, se adauga3 linguri de faina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
4 albusuri, 250 gr. zahar pudra, 250 gr. alune, ciocolata amaruie, un varf de cutit scortisoara pisata Mod de preparare: Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul, batind in continuare pana cind se intareste spuma. Se adauga apoi alunele date prin masina, ciocolata topita pe aburi si scortisoara, amestecand usor. Se pun bezelele pe o tava presarata cu faina si se coc la foc mic. Se scot din tava numai dupa ce s-au racit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 chifle, 150 g unt ( din care 20 g pentru uns forma), 1 pahar cu vin rosu, 1 lingura zahar, albusuri, 150 g zahar, 2 linguri marmelada, 1/2 lingurita scortisoara Mod de preparare: Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza intr-o forma de portelan si se stropesc cu vinul fiert impreuna cu zaharul si scortisoara. Cind au absorbit tot vinul, se pun intr-o forma unsa cu unt, acoperite cu albusurile batute spuma ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 250 gr. zahar, o lamaie, unt, faina Mod de preparare: Se bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o lamaie.Compozitia trebuie sa fie destul de tare incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele cu o lingurita, potrivit de mari si se coc la foc foarte moale cam o jumatate de ora, avind grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu 6 albusuri pane se obtine o bezea; se probeaza intorcand vasul cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... esenta de vanilie; 1 cana cu bezele. Mod de preparare: 1. Asterne pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... gustoase! Pofta buna! Prajitura cu bezea Prajitura cu nuci si cacao ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se bat bine ca la bezea, se adauga 3 linguri de faina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... bate mereu pana se obtine o bezea tare. Se amesteca nucile macinate ... , se pune amestecul acesta in bezea si se amesteca foarte usor ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... dupa aceea, punem spuma de bezea peste si dam la foc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pâna realizam compozitia pentru bezea. Pentru bezea ai nevoie doar de ... la final punem spuma de bezea. O lasam la foc mediu aproximativ ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Cum se face prajitura cu bezea si ciocolata : Prepararea bezelei: Incalziti ... de ciocolata se pune peste bezea si se tine la frigider ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca. Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine. Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si ... de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne ... este suficient de mult la bezea...dar, daca va place mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... orneaza tortul cu frisca si bezele ,dupa imaginatia fiecaruia. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pachet margarina, 1 ou, 2 albusuri (bezea), o ceasca lapte batut (iaurt), zahar, 1 praf ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare: Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa. Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine,pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii. Lasam crema sa se raceasca ,o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator. Daca avem masina de inghetata,turnam si invartim...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , fructe (mere, visine, caise; pentru bezea: 4 albusuri si 280 grame zahar ... se intinde un strat de bezea deasupra. Se introduce inca 5 minute ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... capuccino si cu mot de bezea :) sa ne scuzati daca pozele ... adauga treptat cu zahar pana obtinem o bezea tare. Se umplu cu bezea fursecurile cu un sprit de bucatarie. Se dau la cuptor ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com